Zoekplaatje 3875 

Inzender: d.kralt Uitleg

Gegevens: Deze foto komt uit een partijtje foto's van de Haarlemmermeer. De achterzijde is blanco. Het lijkt op een losplaats van een goederenlijn. Maar kan net zo goed een omloop- of uithaalspoor zijn. Van de blokjes huizen links heb ik een detail meegestuurd. Het lijkt op de detailfoto erop dat op de achtergrond de bovenzijde van een water(?)toren zichtbaar is.

Herkomst: gekregen van iemand uit Nederland.

Datering: circa 1970    Formaat: 9 x 12,5 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 24 februari 2023


 Reacties op Zoekplaatje 3875 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Spoorwegovergang tussen de Burgemeester Van der Venstraat en de Industriestraat, Vlijmen

d.kralt: Sjoerd bedankt voor de oplossing en Leo R en Dibbler voor de aanvullende informatie.
Vrijdag 24-2-2023 21:47:59Leo R.: Scherp gezien. Ik was ook al aan het speuren, maar ik had al zo het idee dat Sjoerd het verlossende woord zou spreken. Zie de link voor een foto van de panden links. Ooit stonden er drie, maar ten tijde van het zp kennelijk nog maar twee.
link 1: https://salha.nl/bronnen/fotos-en-films/...
Vrijdag 24-2-2023 19:34:01Dbbler: Direct rechts van het ruitvormige bord is de watertoren van Nieuwkuijk te zien.
link 1: https://www.watertorens.eu/torens/Nieuwk...
Vrijdag 24-2-2023 19:13:21Sjoerd Eeftens: Dit is het emplacementje van Vlijmen aan de voormalige spoorweg Lage Zwaluwe - 's-Hertogenbosch. Dus niet ergens aan de Haarlemmermeerlijnen. De foto is genomen van oost naar west.
Rechts, waar op de foto de eerste rijbaan van de huidige A59 ligt, met een busje erop, stond weleer het stationsgebouw van Vlijmen dat voor de aanleg van de weg heeft moeten wijken in 1967. Daar lag ook eerst de losweg.
De rij paaltjes aan weerszijden van het spoor zijn nog nieuw. Ook het gebouwtje links voor de ladingmeester is nog nieuw, evenals de nieuwe losweg links van het spoor. Het wissel en het stopblok over het spoor met bordje 2 liggen normaal op slot. Links bij het wisselhandel een snelheidsbord waarop 0,5 zal staan, ten teken dat op de overweg op de voorgrond bij km 40.003 maar 5 km/h mag worden gereden. Verderop een ruitvormig F-bord zodat de machinist even fluit voor hij optrekt. Dat is te ook allemaal zien op een bewijsfoto in een boek over de Langstraatspoorweg dat ik met iemand heb gemaakt in 2014, maar voor de plaatsing waarvan ik hem eerst toestemming moet vragen. Op stationsweb staan helaas geen bewijsfoto's.
Vrijdag 24-2-2023 18:31:04  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):