Zoekplaatje 3834 

Inzender: Dick-Jan Uitleg

Gegevens: Achterop de foto staat geschreven moeder en oom Jan, Zwolle.

Herkomst: gekregen van iemand uit Nederland.

Datering: circa 1950    Formaat: 6 x 8.5 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 30 december 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3834 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Herenweg (waar die nu de Boutensstraat kruist), Zwolle

Dick-Jan: Mooie oplossing.ga ik bij de foto de locatie vermelden.
Dank jullie wel.
Zaterdag 31-12-2022 12:32:26Dibbler: Dank je Jan. Dit was weer een hele fijne speurtocht.
Vrijdag 30-12-2022 20:30:54Jan Spoolder: Geen speld tussen te krijgen. Vooral link 3 is zeer overtuigend, schoorsteen naast de dakkapel. Gefeliciteerd, Dibbler.
Vrijdag 30-12-2022 20:16:05Dibbler: Er is helaas vrijwel geen oud fotomateriaal van de Herenweg online te vinden. Toch denk ik de plek van het zp gevonden te hebben: waar nu de Boutensstraat de Herenweg kruist (zie link 1).
Ik kwam hier terecht na het bekijken van RAF-foto's op de WUR site (link 2). Omdat linken naar en navigeren/inzoomen op deze site behoorlijk lastig is stuur ik twee screenshots naar de redactie. Of het nodig is om ze hier te plaatsen laat ik aan Wim.

Op de eerste WUR foto is op de plek waar nu de Boutensstraat ligt een lichtkleurig (zand)pad de Herenweg kruist. Op de tweede WUR foto heb ik deze plek met geel aangegeven. Hier zijn door de laagstaande zon de diverse panden goed te onderscheiden. En ze komen perfect overeen met het ZP.

Aan de noordzijde van de Herenweg (rechts op het zp) eerst een enkel pand, dan twee direct naast elkaar, vervolgens een enkel pand. Ook de panden na de flauwe bocht zijn te zien.
Aan de zuidzijde zijn de twee panden dwars op de weg zichtbaar, de eerste dichter bij de weg dan de tweede en daarachter het pand waarvan op het zp de nok zichtbaar is.

Klap op de vuurpijl: het tweede en derde pand links bestaan nog: huidige nummer 62-66 (zie link 3).

link 1: https://goo.gl/maps/2VMaa25DHN8qgKFt6...
link 2: https://library.wur.nl/WebQuery/geoporta...
link 3: https://goo.gl/maps/kqUSi3yvR6NdrWZQ8...
Vrijdag 30-12-2022 20:00:13

Klik hier om bijlage 1 van Dibbler te zien - red.
Klik hier om bijlage 2 van Dibbler te zien - red.Redactie: Heel knap gevonden. De connectie met de foto op 'in de buurt' is overtuigend, echter de bij die foto meegeleverde aanduiding is nogal vaag. Ik hoop op meer bewijs.
Vrijdag 30-12-2022 18:23:03Dibbler: Ik denk dat dit de Herenweg in Zwolle is.
De foto in link 1 toont dezelfde plek: links zien we de panden die op het zp in het midden, aan de linkerkant van de weg, gedeeltelijk schuil gaan achter de bosschages en de dame. Achter het kind zijn de panden te zien die op het zp in het midden tussen de bomen links en rechts te zien zijn.
Volgens het bijschrift zijn de foto's op Indebuurt gemaakt 'in de omgeving van de Herenweg'. Als ik Topotijdreis bekijk komt, gezien de schaduwen, de bocht en de bebouwing, alleen de Herenweg in aanmerking als locatie van het zp. Logischerwijs zou de foto dan genomen zijn aan het zuideinde van de Herenweg. Daar is op Topotijdreis ook een splitsing te zien met een weggetje naar rechts. Er is daar geen bebouwing meer aanwezig uit de tijd van het zp. Verderop staat op nummer 99 nog wel een type huis zoals op het zp, maar dat lijkt me te ver weg om een van de panden op de foto te zijn.

link 1: https://indebuurt.nl/zwolle/toen-in/geni...
Vrijdag 30-12-2022 14:35:41  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):