Zoekplaatje 3662 

Inzender: sander van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Familie voor huis met hun kat ... Niet een huis van hoogste welstand, maar een fraaie sierlijst in het puntdak en creatief metselwerk mocht niet ontbreken.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 18 maart 2022


 Reacties op Zoekplaatje 3662 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Rob Wagenaar: Dank je Sjoerd. Mijn inbreng was allerminst bedoeld als de oplossing.Soms kunnen elementen in gebouwen naar een bepaalde architect(uur) leiden of naar regionale kenmerken. Dat was de achtergrond van mijn inzending....
Zaterdag 2-4-2022 20:22:11Sjoerd Eeftens: Inderdaad zijn er opvallende overeenkomsten in de dakopbouw. Wie googlet op Tramstation Reusel ziet echter al gauw dat er ook verschillen zijn. Zou zijn de speklagen en de hoekornamenten bij het stationsgebouwtje in kalksteen uitgevoerd en springen die in het midden van hun hoogte naar voren. Ook de ronding in de kopgevels is er anders uitgevoerd.
Op het ZP herinnert niets aan de tram, terwijl het stationsgebouwtje midden tussen de sporen lag. Tot 1921 liep het spoor door, daarna, door de spoorversmalling in België, eindigden beide tramlijnen er. Overstappen moest altijd al, maar nu moesten ook goederen worden overgeladen. Dat kan gemakkelijk; het stationsgebouwtje beschikte over laadbordessen aan de zuidzijde voor de Belgische tram, aan de noordzijde voor de Brabantse tram. De B. en N. tramlijnen lagen hier aan de noordzijde van de weg.
Maar het ZP kan dit stationsgebouw niet zijn. Wellicht een woning in de buurt.
Zaterdag 2-4-2022 19:28:57Rob Wagenaar: Ik had vage associaties met de oude Rijksweg van Den Bosch naar Tilburg, de voormalige Bossche Steenweg rond Helvoirt. Speurwerk leverde niets op. Veel zuidelijker in N.Br. vond ik wel het Tram-grensstation Reusel. De kap op de uitbouw toont opvallende overeenkomsten.
Website: https://www.google.com/search?q=grenssta [...]
Zaterdag 2-4-2022 11:06:11  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):