Zoekplaatje 3450 

Inzender: Mathijs van den Bosch Uitleg

Gegevens: Poserend gezin voor hun woning. Huisnummer vrijwel onleesbaar. Achterzijde blanco met adresbelijning, geen deelstreep.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 16 april 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3450 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Klaas Verbaan: Als het een 3-cijferig nummer is vind ik het ook niet vreemd : 1.....?
Maandag 19-4-2021 19:05:08Heimen Stoffels: @Rob Goed opgemerkt van die afwijkende stijl! Inderdaad wel met invloeden van de Amsterdamse school.
Bovendien komt het lettertype op het huisnummerbordje ook niet heel Nederlands op mij over. En eh, ik ben geen hondenkenner, maar zien we daar geen Duitse herder op de stoep liggen? Nu zijn/waren die er ook in Nederland, maar Duitsland is inmiddels door u voorgesteld als mogelijke variant en het heet niet voor niets een -Duitse- herder 😉

@Mathijs Ik heb de foto ng een beetje bewerkt om die brievenbus duidelijker naar voren te halen, zoals ik ook al met dat huisnummerbordje had gedaan, maar er komen niet echt letters uit naar voren, dus ik betwijfel of er wel letters op staan.
Maandag 19-4-2021 16:45:04Mathijs van den Bosch: Ik twijfel ook hoor, en we zullen de enigen niet zijn.
Maar ik dacht op de rechter brievenbus vaag het woord "brieven" te herkennen, dus ik gaf het toch een klein kansje. Misschien is hier een beeldtovenaar die dat nog iets scherper weet te krijgen?

Maandag 19-4-2021 15:57:25Rob Wagenaar: Veel gevarieerd metselwerk in twee kleuren, met duidelijke kenmerken van de Amsterdamse school. Maar de staande ruitjes in de voordeuren, de voordeuren, de ramen, brievenbus en smalle stoeprand zijn atypisch en niet Hollands. Dit lijkt een Limburgse of Duitse variant van de Amsterdamse School rond 1920.
Maandag 19-4-2021 14:23:36Heimen Stoffels: Ik de foto wat bewerkt in een poging het huisnummer iets duidelijker naar boven te halen en met een beetje inzoomen staat er volgens mij '41', of in ieder geval begint het met een '4'. Zie link.
Website: https://i.postimg.cc/sxRZLr6p/3450L.jpg [...]
Vrijdag 16-4-2021 13:13:57  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord n in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):