Zoekplaatje 3449 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg

Gegevens: Personen in boomgaard met op achtergrond 2 panden. Boeren/boerinnen in klederdracht? Foto komt uit zelfde partij als opgelost zp 3438 (Sneek). Maar wellicht is dit een kleinere plaats, er zaten foto's bij die partij van kleinere plaatsen o.a Veendam, Ommelanderwijk, Tiel en Den Ham. Achterzijde blanco met adresbelijning, geen deelstreep.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1925    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 2 april 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3449 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Jan Spoolder: Ik kwam dit portret tegen van een mevrouw uit Soest (maar geboren in Maartensdijk). Zij draagt naar het schijnt een typisch protestantse muts. Mogelijk dus toch wel provincie Utrecht.
Website: https://www.verdwenensoest.nl/artikel/18 [...]
Vrijdag 18-8-2023 14:29:07



Jim van Nieuwenhuijzen: Ik zie hier inderdaad ook de Utrechtse hul op de foto, werd volgens mij in de ruime omgeving gedragen. Een eerder opmerking over Vlaardingen lijkt me uitgesloten.
Dinsdag 7-12-2021 15:09:20



Rob Wagenaar: De bomen staan in bloei en lijken mij appelbomen. In combinatie met de Utrechtse Hul foto's in de partij uit Tiel, zou ik voor de Betuwe gaan.
Zondag 18-4-2021 10:52:06



Jan Spoolder: Sander, dank voor je aanvulling. De dames dragen de zgn. Utrechtse Hul, een muts die ook in het oosten van de prov. Zuid-Holland werd gedragen. Ik zie geen reden dit in de buurt van Vlaardingen te zoeken, de dracht daar was heel anders.
Maandag 5-4-2021 20:26:58



s van wijngaarden: Wellicht zou het Vlaardingen kunnen zijn ?? , een foto uit die partij bleek daar te zijn . Aangezien er nu in Zuid-Holland gezocht word , lijkt het mijn nuttig deze extra info te vermelden .

Zondag 4-4-2021 20:24:20



Jan Spoolder: Ik kan mij dit ook goed voorstellen langs bijvoorbeeld de Leidsche (Oude) Rijn of de Hollandsche IJssel, maar dan wat verder van de weg af gelegen. De lichtval lijkt van achter de huizen te komen, ergo we kijken mogelijk naar het zuiden.
Zondag 4-4-2021 18:30:45



Leo R.: Eerlijk gezegd had ik dat idee ook een beetje, al ben ik absoluut geen expert op dat gebied. Veel boerderijen in Utrecht en het aangrenzende Zuid-Holland liggen echter direct aan de weg en het water, in de daar veel voorkomende lintbebouwing. Die kunnen we dus al direct uitsluiten. Er zijn ook wel plekken in de streek waar de boerderijen wat verspreider liggen. Ergens in het bed van de Oude Rijn rondom Utrecht, de Kromme Rijnstreek, of iets wat daarop lijkt?
Zondag 4-4-2021 11:13:21



E. Petter: De hier zichtbare klederdracht lijkt naar de provincie Utrecht of aangrenzende delen van Zuid-Holland te wijzen.
Website: https://resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:g [...]
Zaterdag 3-4-2021 22:02:28



  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
Je ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe je een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):