Zoekplaatje 3423 

Inzender: Robert van Leersum Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: De kaart geeft geen verdere aanwijzingen. In potlood is er een aantal keer IJsselmonde op geschreven, maar in de boeken 'IJsselmonde een Dorp aan de Maas' van J.D. van Rikxoort en 'Groeten uit IJsselmonde' door H.A. Voet en H. Klaassen, vind ik geen aanknopingspunten. De verkoper had ook geen verdere informatie. Ik kan ook geen aanknopingspunten vinden in mijn eigen kaartencollectie van IJsselmonde.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 5 maart 2021


 Reacties op Zoekplaatje 3423 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

nicole schouten: Mij valt de achtergrond op. Misschien een dijk, met kunstbeelden, heesters, witte tenten. Misschien is het geen muziektent rechts maar iets wat bij die beelden past. Een prieeltje bijvoorbeeld. In het midden een heuveltje met een man werkend in de grond. Of zien jullie er heel iets anders in?
Woensdag 10-3-2021 20:53:10paul blanken: Het Dorp IJsselmonde betwijfel ik ook. Maar bedenk dat ijsselmonde tot 1941 een zelfstandige gemeente was die een groot deel van het huidige Rotterdam-zuid omvatte (dus naast; Barendrecht, Katendrecht, Charlois etc.). Met hierin vele inmiddels verdwenen dijkjes zoals ter illustratie die in onder genoemde link. Jammer dat de bron van de aanwijzingen op de achterzijde van de kaart, onbekend lijkt te zijn.

Is de datering realistisch (1920)? Dan vallen er immers een hoop opties af.

Helaas geeft ook de muziekkapel verder geen aanwijzing, terwijl ik meen dat daar toch zorgvuldig onderzoek naar gedaan is.
Website: https://goo.gl/maps/A2fdEotBC91V1evz7 [...]
Woensdag 10-3-2021 10:25:32Mathijs van den Bosch: Ik denk dat we IJsselmonde voorzichtig kunnen laten varen. De muziektent die daar stond (aan de Koninginneweg) is het in elk geval niet.
Website: https://muziektentenrotterdam.zigzap.nl/ [...]
Vrijdag 5-3-2021 18:04:35Theo van Gijlswijk: Er staat een muziektent achter de man met de fiets.
Vrijdag 5-3-2021 16:11:57  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):