Zoekplaatje 3314 

Inzender: Rob Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling Uitleg

Gegevens: Albumentype op zwart karton. Boerderij en omgeving in de sneeuw. Half dichtgevroren water met roeiboot of punter. Komt uit partij foto's regio Rotterdam tot Utrecht, waarvan veel foto's met stempel van "D. Gogurs Rotterdam". Achterzijde van deze foto is zwart. Foto staat ook op photomuseum.nl.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: 1900    Formaat: 8 x 11,5 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 25 september 2020 (vervangend)


 Reacties op Zoekplaatje 3314 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Ingrid Evers: Waar het bij deze opname om gaat, is de vraag: Waarom oversteken met een punter als het eind van de waterweg duidelijk in zicht is? We zien hier een watertje dat eindigt in, of afbuigt naar een haventje of aanlegplaats. Vraag: Waarom nemen de twee dames de punter naar de overkant en lopen ze niet gewoon even om? Antwoord: De omliggende percelen steken mogelijk ruim in het land en lopen door tot aan het water: het is 'lastig' privébezit zonder recht van overpad. Oversteken is waarschijnlijk de beste optie. Maar waarheen steekt men dan over? Ergens in West-Friesland?

Vrijdag 13-11-2020 15:07:05  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres (incl. http:// of https://):