Zoekplaatje 3078 

Inzender: s van wijngaarden Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling Uitleg

Gegevens: Fotokaart van een uitspanning, pension of rijwielwinkel? Op fietsenrek staat reclame voor Raleigh fietsen? Oude knoestige bomen markeren dit pand. Doorgaande weg met entree voor dorp (maximum snelheid 15 km/u). Op achtergrond is een bruggetje/muurtje te zien en nog een ander pand.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: circa 1925    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 27 december 2019


 Reacties op Zoekplaatje 3078 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Jan Spoolder (Utrecht): Leo, het verkeersbord staat er misschien om te voorkomen dat automobilisten vol gas over de brug stuiven. Maar kan inderdaad ook aan het begin van een dorp zijn.
Donderdag 2-1-2020 22:11:11Leo R. (De Bilt): Ik moest ook aan de regio-Utrecht denken, maar da's misschien ook maar omdat ik daar woon. Ik zou de zoektocht echter niet tot bouwhuizen of koetshuizen van landgoederen beperken, temeer omdat we ons gezien het verkeersbord op de openbare weg bevinden. Bijvoorbeeld op de Brink in Werkhoven staan ook zulke panden met een nagenoeg platte kap, zien de link.
Website: https://www.google.com/maps/@52.0240941,5.2455389, [...]
Donderdag 2-1-2020 21:54:01Jan Spoolder (Utrecht): Koets- en bouwhuizen met geknikte kap komen ook buiten de provincie Utrecht wel voor. Het koetshuis van de buitenplaats Hulshorst bijv. lijkt er erg op, maar is het niet.
Website: https://www.koetshuishulshorst.nl/ [...]
Donderdag 2-1-2020 18:07:02Jan Spoolder (Utrecht): Het gebouw op de achtergrond doet mij denken aan een bouwhuis, koetshuis of orangerie behorend bij een landgoed. Het is géén boerderij en heeft geen woonfunctie. De geknikte kap kan duiden op de provincie Utrecht, maar dat hoeft niet. Het gebouw op de achtergrond lijkt te staan aan een (oprij)laan. Ik moest meteen denken aan de landgoederen in 's-Gravenland, aan de Langbroekerwetering en in de omgeving van Bunnik, maar daar heb ik nog niks overeenkomstigs kunnen vinden.
Woensdag 1-1-2020 18:14:29Jan Spoolder (Utrecht): Het gebouw op de achtergrond doet mij denken aan een bouwhuis, koetshuis of orangerie behorend bij een landgoed. Het is géén boerderij en heeft geen woonfunctie. De geknikte kap kan duiden op de provincie Utrecht, maar dat hoeft niet. Het gebouw op de achtergrond lijkt te staan aan een (oprij)laan. Ik moest meteen denken aan de landgoederen in 's-Gravenland, aan de Langbroekerwetering en in de omgeving van Bunnik, maar daar heb ik nog niks overeenkomstigs kunnen vinden.
Woensdag 1-1-2020 18:12:41  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):