Zoekplaatje 2988 

Inzender: Peter de Jeu Uitleg    Beschikbaarheid: blijft in eigen verzameling  Uitleg

Gegevens: Fotokaart uit 1909 van een kermis in (waarschijnlijk) Friesland. De postzegel is afgestempeld met het trein-trajectstempel Leeuwarden-Meppel. De kaart is dus waarschijnlijk gepost op een tussen Leeuwarden en Meppel gelegen station en vervolgens vanuit Leeuwarden of Meppel doorgezonden naar Groningen. Volgens Stationsweb zijn dit de tussenliggende stations in 1909: Meppel, Nijeveen, Steenwijk, Willemsoord, Peperga, Wolvega, Oudeschoot, Heerenveen, Akkrum, Grou-Jirnsum, Idaard-Roordahuizum, Wirdum en Leeuwarden. Op de achtergrond zijn een aantal lagere gebouwen te zien, geen kerktoren.

Herkomst: gekocht van of geruild met een Nederlandse verkoper.

Datering: 1909    Formaat: 9 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  achterzijde  

Geplaatst: 7 juni 2019


 Reacties op Zoekplaatje 2988 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Jan Spoolder (Utrecht): Deze foto staat sinds mei 2012 ook op www.inoudeansichten.nl/zoekplaatjes als 2672g (inloggen verplicht). Jan Lemmens vond al eerder uit dat deze caroussel(toen in Sexbierum) ook voorkomt in het Fries Beeldarchief met o.a. nr 00105255. Zullen we met z'n allen nog eens rondje draaien?
Website: http://collections.tresoar.nl/digital/collection/T [...]
Vrijdag 7-6-2019 19:18:51  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.  
U ontvangt een e-mailbericht waarin staat hoe u een foto naar de redactie kunt sturen.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http:// of https://):