Zoekplaatje 2579 

Inzender: Haags Gemeentearchief Uitleg

Gegevens: Een groot gebouw in aanbouw. Foto door Bob Kommer uit Den Haag die ook elders in Nederland fotografeerde (foto's zijn bekend uit Leeuwarden en stad Groningen). Achterop in potlood '1'.

Datering: circa 1950    Formaat: 12 x 17 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 19 mei 2017


 Reacties op Zoekplaatje 2579 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Stefan de Leeuw (Andalucía): Het kan zelfs een militair object zijn, zie de link. Ook daar een vorm van onderkeldering en een ingang met trap. Laden en lossen vanuit de drietonner?
Website: http://www.legerplaats.nl/milligen/milligen_kamp-0 [...]
Zondag 28-8-2022 10:42:09Klaas Verbaan (N): Zou de helling permanent geweest zijn of na de bouw weer zijn afgebroken zodat vrachtauto's met 1.70 hoge laadvloeren naast het gebouw konden rijden en dan konden lossen (bussen voor een melkfabriek?) of laden?
Vrijdag 2-6-2017 20:38:19Theo van Gijlswijk (De Zilk): Een bollenschuur lijkt mij het niet, het is al helemaal een apart geval. De begane grondvloer ligt ongeveer 1,70 meter boven het maaiveld, dat is te zien aan de rechter zijgevel waar een ingangstrap ( 7 traptreden omhoog) is naar waarschijnlijk de kantoorruimte. Bij de voorgevel is rechts op de hoek een hellingbaan. Voor de gevel is een enkele meters brede strook die voor de hele gevel langs loopt, aan de linkerkant is een hekwerk te zien, daar is waarschijnlijk weer een trap naar beneden. Dat gedeelte onder de begane grondvloer is waarschijnlijk een betonnen bak en op de hoek van het gebouw betonnen kolommen.

Waarom maak je een half ondergrondse kelder?
Waarom maak je een hellingbaan en leg je die niet recht voor de ingang (de 2 schuifdeuren in het midden) maar op de hoek van het gebouw zodat je met je spullen een haakse hoek moet nemen om naar binnen te kunnen.

Boven de schuifdeuren zit waarschijnlijk een verdiepingsvloer. Boven de schuifdeuren is een grote raamopening. Aan de zijkant is op de verdieping totaal geen raamopening te bekennen.
Op het dak ventilatiekanalen??

Vrijdag 2-6-2017 20:23:59d.kralt (): Ik denk dat er kabel staat. Overigens lijkt het mij een modernere bollenschuur.
Donderdag 25-5-2017 12:42:11Hans Klomp (Antwerpen): Op de oprit staat een bord met de tekst Karel of Kareli.
Donderdag 25-5-2017 12:40:20  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):