Zoekplaatje 2352 

Inzender: Ruud Slingerland Uitleg    Beschikbaarheid: wel te koop of te ruil maar niet via Zoekplaatjes Uitleg

Gegevens: Boot westlander, onderweg van Delft naar het Westland. Achterkant onbeschreven. Waar de boot ligt, is onbekend.

Datering: circa 1920    Formaat: 9.2 x 14 cm   Extra beelden: vergroting  detail  

Geplaatst: 27 mei 2016


 Reacties op Zoekplaatje 2352 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Hans de Haas. ('s-Gravenhage): Helemaal met Martin eens, hij zit op dezelfde golflengte als ik. Ik heb in het verleden R A F luchtfoto's bekeken HGA zoeken op Nieuweweg en daar is de situatie heel goed te herkennen wat betreft de schuinte van de gebouwen ten opzichte van het water. Nu nog alleen de juiste plaats vinden!
Vrijdag 14-12-2018 13:06:23Martin Snuverink (Voorburg): Ik heb deze foto nog eens goed bestudeerd. Het huis staat niet evenwijdig aan het vaarwater. De rechter zijde staat er dichter bij dan de linkerzijde. Dan moet de verkaveling scheef op de vaart lopen. Er is geen weg of jaagpad tussen huis en water, het erf staat direct aan het water.
De enige locatie die ik hiervoor in het Westland heb kunnen vinden is aan de Nieuwe Vaart/Nieuweweg te Loosduinen/Poeldijk tussen Leugenbrug en de aftakking van de Boomawetering, ter hoogte van kilometerpaal 8. Hiervoor heb ik de kaarten van Topotijdreis.nl geraadpleegd.
We kijken links dan over de Oostmadepolder naar het WNW en zien in de verte het hoog opgaand geboomte van de “Inrichting v. zenuwlijders” Bloemendaal (nu Parnassia) aan de Monsterseweg. Erbovenuit steekt dan de toren van de Franciscuskerk op het Bloemendaalterrein. De afstand van de voorgestelde locatie tot de kerktoren is 1,7 km.
Het witte huis kan boerderij Emiliehoeve of boerderij Madestein zijn.
Halverwege Nieuwe Vaart en Bloemendaal liep de Maeweg door de lege polder. Of hier ooit bomen stonden weet ik niet.

Vrijdag 14-12-2018 11:31:09Natas (): Links van de man, vrouw en kind, tussen de twee bomen, een wit huis?
Woensdag 12-12-2018 20:37:15C. Schuller (Geertruidenberg): In het boek Weerzien met de oude binnenvaart staat deze kaart op blz. 49 Tekst " Aardig beeld van een niet opgeboeide Westlander. Het houten voordek is deels open. Het zwaard, vermoedelijk het enige, ligt plat op het voorschip, zeilen ontbreken. De luiken lopen door tot op het houten boeisel. Het lage roefje wordt gesierd met het nummer 2. Het plaatje werd omstreeks 1915 ergens in het Westland gemaakt ".
Woensdag 12-12-2018 17:05:57Maggy (Amsterdam): Kijk langs de neus van de man met het touw, het silhouet van de St Machtuskerk naar mijn bescheiden mening, dan heeft Hans de Haas het dus precies goed. Misschien zijn er nog mensen die iets kunnen vertellen over het cijfer 2 op de Westlander en/of over het witte vierkantje (met cijfer 1?) op het roer. Of zeggen de gereedschappen in de manden nog iets? Of de backbreaking lage kasten?
Woensdag 27-7-2016 10:45:22Hans de Haas (Den Haag.): Waarschijnlijk is dit langs de Nieuwe weg tussen Loosduinen en Poeldijk. De richting klopt en de laan met bomen is dan de Monsterseweg. Geen bewijs kunnen vinden. We kijken hier dan richting Monster vanaf het jaagpad. In theorie zou op de plaats van de boerderij thans de Boomaweg kunnen liggen.
Donderdag 16-6-2016 21:51:17Swier (Utrecht): Aan de horizon duinen en daarvoor een weg met aangeplante bomen. We kijken dan volgens mij richting west / west-noord-west. Een paar kilometer van de kust.Het water loopt dan richting zuid-zuid-west / noord-noord-oost
Donderdag 16-6-2016 17:50:38Cees Schuller (DRIMMELEN): Overduidelijk een Westlander (type binnenvaartschip) maar verder geen aanknopingspunten. De horizon is ook leeg.
Donderdag 16-6-2016 09:31:17  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):