Zoekplaatje 2002 

Inzender: IJsbrand Verveer Uitleg    Beschikbaarheid: te koop of te ruil wanneer het zoekplaatje niet mijn eigen verzamelgebied is (Schoonhoven, en directe omgeving: Vlist, Polsbroek, Ameide, Bergambacht Nieuwpoort); prijs: € 25 Uitleg

Gegevens: Foto op karton van Stations Koffiehuis.

Datering: circa 1920    Formaat: 11,5 x 16 cm   Extra beelden: vergroting  

Geplaatst: 13 februari 2015


 Reacties op Zoekplaatje 2002 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Rob Wagenaar (ZEIST): De verschillen op de foto van Koekange met het koffiehuis op het ZP is wel erg groot. De gevelindeling klopt niet, de dakgoot niet en de verhouding van de raampartijen tot de dakgoot klopt niet. Alles in Koekange is van een matiger bouwkwaliteit.
Vrijdag 29-1-2021 18:25:18Heimen Stoffels (): Ik heb eens even gezocht en het stationskoffiehuis van Koekange doet me er wel erg aan denken, al is op de nieuwere foto (zie link) wel een overdekt terrasje tegen de voorgevel gebouwd. Ook het schuurtje rechts op de foto uit de link is nog net te zien op het ZP.
Foto is afkomstig van http://www.webringreestdal.nl/dewijk/slacht.html
"Het begon in 1936. Toen nam Hendrik Veld, samen met zijn vrouw Roelofje Slagter, het café in Koekange, bij 't spoor, over van Roelof Wichers."
Website: http://www.webringreestdal.nl/dewijk/gifs/slacht-1 [...]
Vrijdag 29-1-2021 13:53:17Klaas Verbaan (Noordeloos): Als ik iets moet verzinnen is het een gezelschap bestuurders en notabelen die tijdens een rondrit ter gelegenheid van de onafhankelijksheidsfeesten een stop hebben bij een uitspanning. Staan de hogen bomen aan de achterkant langs een kanaaldijk?
Maandag 5-10-2020 08:30:05Zap de Ridder (Rotterdam): Volgens mij kijken we bij de rechter koets tegen de zijkant aan. Naast de hand van de man rechts lijkt een paardenhoef maar moeilijk te verklaren op die plek.
Zaterdag 3-10-2020 14:01:05Hans Klomp (Antwerpen): Een keurig gezelschap op z'n paasbest. Doch de derde persoon van rechts lijkt in zijn kleding wat klederdracht-elementen (o.a. hoofddeksel) te tonen. Kan een klederdracht-specialist hier eens naar kijken?
Zaterdag 25-11-2017 13:17:59Jacques (Twisk): Ik sluit mij aan bij Hans Klomp, hier in Twisk in West-Friesland stond naast het tramstation ook een Stationskoffiehuis, Weliswaar in een oude stolpboerderij, maar op een oude ansichtkaart werd dit ook zo vernoemd.
Vrijdag 27-2-2015 20:11:34Hans Klomp (Antwerpen): De benaming Stationskoffiehuis werd toch wel bij tramlijnen gebruikt. Zie bijvoorbeeld in Zeddam; .

Website: http://www.berghapedia.nl/index.php/Bestand:Kopie_ [...]
Dinsdag 24-2-2015 15:57:05Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): De link werkt natuurlijk weer niet maar men kan er vrij zoeken op termen.

Zaterdag 14-2-2015 15:52:33Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Wie op onderstaande link klikt, krijgt een reeks stationskoffiehuizen: http://www.suikerzak.eu/catalogi/resultaatalles.php . Overigens zal dit geen plaatjes opleveren uit de tijd van het ZP maar het geeft een idee van de verspreiding en van de ligging bij spoorwegstations.
Website: http://www.suikerzak.eu/catalogi/resultaatalles.ph [...]
Zaterdag 14-2-2015 15:49:54Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): De hier zichtbare vervoermiddelen zijn naar ik meen koetsjes. Paardentrams (op rails) en paardenomnibussen (met koetswielen) waren zwaarder gebouwd, ook de open uitvoeringen. Van het linkse voertuig is een deel van de kopse kant zichtbaar.
Overigens deed het tafereel me wel denken aan het stationskoffiehuis te Oudewater, maar daar is het niet. Dat het bord aan de linden hangt is wel logisch: achter de bladeren zou het niet zichtbaar zijn.
Een stationskoffiehuis stond toch echt wel bij een spoorstation, niet bij een tramstation, want dat was al vaak een café dat dan tramstation werd genoemd, of een gebouw van de tramwegmaatschappij dat behalve een wachtkamer ook een café was.
Zaterdag 14-2-2015 15:08:38Ingrid Evers (Maastricht): Groep die omstreeks 1900 (?) poseert voor een locatie die in de leilinden (dus niet op de gevel) is getooid met het bordje 'Stations Koffiehuis'. De bomen op de achtergrond zijn zonder blad, maar toch moet het redelijk weer zijn geweest. De groep lijkt namelijk gebruik te (hebben) gemaakt van de twee rijtuigen met opgenomen stoffen zijwanden. Wat dit voor vervoersmiddelen zijn is mij niet helemaal duidelijk. Qua hoogte lijken het wagens te zijn, maar geen gemotoriseerde automobielen. Paardentractie? Paardentram? De jongen in uniform lijkt op iets officieels te wijzen.

Ik denk dat het moet gaan om een tramstationnetje. Vlist bracht mij bij een groter gebouw in Haastrecht, dat mogelijk in oorsprong het pand op het zoekplaatje is geweest. Maar of de ruimte op de voorgrond voldoende is? En als op het ZPtje de 'tram' in de achtergond zichtbaar is, dan is de hoek waarschijnlijk geheel onjuist.
Website: http://www.delcampe.net/page/item/id,292145542,var [...]
Zaterdag 14-2-2015 12:49:46  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):