Zoekplaatje 1689 

Inzender: Harm Renkema Uitleg

Gegevens: Foto met kinderen. Op de achterzijde staat 'De achterbuurt'.

Datering: ?    Formaat: 14 x 9 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 2 november 2013


 Reacties op Zoekplaatje 1689 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

Redactie (): Ook deze foto is op Marktplaats verschenen.
Website: https://www.marktplaats.nl/v/verzamelen/ansichtkaa [...]
Woensdag 3-5-2023 15:16:43Winfried Gall (Hilversum): Deze witte banden (speklagen) zijn een mode-verschijnsel en meer een aanduiding van de bouwtijd, t.w. tussen ca. 1870 en 1910. Dus niet van de locatie.
Vrijdag 28-6-2019 11:24:57Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Zo nu en dan vestigt deze site onze aandacht op een nog niet opgelost ZP.
In Breda komen veel huizen voor met de witte banden over de gevels. Ook dergelijke sloppen als op de voorgrond hebben er veel gelegen, voornamelijk langs de Haagdijk.
Zijn de witte banden een landelijke stijl of kunnen we het zoekgebied wellicht beperken door steden te noemen waar dit (veel) voorkwam?
Vrijdag 28-6-2019 11:03:09Ingrid (Maastricht): De mail was weg voordat ik een tweede link kon plaatsen. :-)
Website: http://www.haagsebeeldbank.nl/beeldbank/indeling/d [...]
Maandag 4-11-2013 15:07:13Ingrid (Maastricht): Ik denk dat mijnheer De Haas een typefoutje maakte: 'slob' in plaats van 'slop'. Het trefwoord 'slop' levert 1046 treffers op. Daartussen vond ik niets dat naadloos paste op ons zoekplaatje. Echter, uitgaande van het buitengebouwtje, dat volgens een commentaar op de foto onder meer diende als buitentoilet/poepdoos, vraag ik mij af of de locatie toch niet te vinden is in een conglomeratie van drie straatjes die bekend lijkt te staan als 'Marcellisstraat' of 'Hofje van Maerten Sukker'c.q. 'Maerten Sukker slop'.

Het is mogelijk dat er in die beschrijvingen onjuistheden zitten, maar dat is nu even niet aan de orde. Wat mij opvalt is, dat de aanbouwtjes op het ZP qua bouw identiek lijken aan die op enkele foto's op de website van de Haagse beeldbank. Nieuw is echter een open gleuf boven de deur. Ter ontluchting van de poepdoos?


Website: http://www.haagsebeeldbank.nl/beeldbank/indeling/d [...]
Maandag 4-11-2013 15:04:29H de Haas (Den Haag): Deze foto heb ik al eens eerder gezien als ZP. Ik heb een vermoeden ergens in Den Haag, maar met zoeken naar slob en hofje heb ik het nog niet gevonden. Vijzelstraat en Badhuisstraat in Scheveningen blijken het ook niet te zijn.
Maandag 4-11-2013 00:54:32  Om een reactie te plaatsen kun je onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


link 1 (incl. http:// of https://):

link 2 (incl. http:// of https://):

link 3 (incl. http:// of https://):

link 4 (incl. http:// of https://):

link 5 (incl. http:// of https://):