Inzender: Arnold Tak   

Gegevens: Straat met lantaarnpaal met artistieke krul, huisnr. 21 in rechthoekig bordje, telefoonmast, in de verte een park, rechtsonder 25 (niet gelopen).

Datering: ± 1930   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 oktober 2002


 Reacties op Zoekplaatje 186 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Utrecht (stad)

Pieter Valk (Amsterdam): Grappig dat ik zelf al commentaar hierop had gegeven terwijl het de straat blijkt te zijn waar mijn vader bijna 25 jaar heeft gewerkt. Zelfs het kantoor is te zien. Overigens zijn de balkons inmiddels weg, kan dat kloppen?
Woensdag 21-9-2005 17:47:32



Peter Notermans (Utrecht): Na de oproep van Norman Visser moest er natuurlijk een reactie komen. Zijn opmerking betreffende Utrecht is helemaal juist en het is dan ook de Willem Barentszstraat, gezien richting Biltstraat. Goed ook van F.W. Drijver die de richting aangaf waar ik ben gaan zoeken. Bedankt.
Website: http://www.hetutrechtsarchief.nl
Maandag 14-6-2004 14:13:06



Norman Visser (Leeuwarden): 100 procent Utrecht. Ik ben de straatnaam wel schuldig. Kom op Utrechtenaren!
Zondag 30-5-2004 23:27:32



F W Drijver (Den Haag): Iets te snel op 'insturen' gedrukt.

Een derde mogelijkheid is de Johan v Oldenbarneveldtlaan, tussen Station Maliebaan en de Maliesingel. Rechts de telefoonmast die verkeer tussen de stad en het station onderhield. Een groot gedeelte van het terrein rechts behoorde aan het station/NS. Aan het eind links de huizen aan de Maliesingel. De bomen langs het water en daarachter het park waarin in '59 het houten Tivoli kwam.
Dinsdag 13-1-2004 21:40:43



F W Drijver (Den Haag): Als we er van uit gaan dat het Utrecht is (zie -heel plausibel- hieronder), zou het ergens oostelijk langs het Oosterspoor moeten zijn. Rechts telefoonmast, trafokast: trottoir niet erg bruikbaar. Links de huizen, ten tijde van de foto nog niet erg oud, maar sommige wel danig verzakt. De treinen over het Oosterspoor waren veelal goederentreinen: het station dat nu het Spoorwegmuseum is, is al lang voor reizigersvervoer gesloten.

Ik gok, maar meer dan dat is het niet, op Buys Ballotstraat (of zijn daar voortuinen of bel-etages ?). Maar aan het eind kun je daar naar links -Biltstraat- en dat doet een fietser ook. En de ander mogelijkheid de Wolter Heukelslaan (naam na WOII), dan aan het eind links de Burgemeester Reigerstraat (maar dan kom ik in de knoop met die iets terugstaande huizen).





Dinsdag 13-1-2004 21:04:20



Norman Visser (Leeuwarden): Utrecht daar denk ik ook steeds aan. Temeer omdat ik het vergelijk met de volgende plaatjes http://www.zoekplaatjes.nl/250/266A.html (niet opgelost) en http://www.zoekplaatjes.nl/32A.html De laatste is opgelost en wat ik typerend vindt is dat er 3 cijfers opstaan. Waarschijnlijk is er vroeger een fotograaf geweest in Utrecht die allerlei straten, misschien voor een archief heeft vastgelegd. In Utrecht komen de balkons zoals op dit zoekplaatje veel voor. Misschien ligt het wel bij de Justus van Effenstraat bij het station in de buurt alleen daar is gigantisch veel gesloopt in de jaren 70. De lantaarn is soortgelijk van onderen als de Utrechtse exemplaren.
Vrijdag 31-10-2003 00:39:16



klaaszaal (alkmaar): Te oordelen naar de wijze waarop fraaie gaslantaarnpaal is gewijzigd in electrisch licht denk ik sterk aan de stad Utrecht. Omgeving Leidse Rijn?
Woensdag 22-10-2003 11:45:48



M. Snuverink (Voorburg): Ik ben het met Wim de Koning Gans eens dat dit niet in het Haagse Bezuidenhout kan zijn. Geen der zijstraten van de Bezuidenhoutseweg heeft er zo uitgezien. Bovendien wijst de zonwering erop dat de foto is genomen in min of meer oostelijke richting. Bij naspeuring heb ik geen lantaarnpalen van dit type in Den Haag gevonden (Zie Hans Pars: Bij Haags licht, 1998). De huizen zijn in neo-stijl en dateren dus van voor 1910. Amsterdamse huizen van rond 1900 zijn doorgaans hoger en hebben een hijsbalk. Gezien de lage parterre zijn de eerste etages zogenoemde bel-etages.
Het idee dat dit de Haagse Celebesstraat of Malakkastraat is met uitzicht op de Timorstraat is aardig bedacht, maar zo te zien is er weer bebouwing achter de vermeende muur van de Joodse begraafplaats en de orientatie klopt ook niet. Bovendien staan daar niet zulke huizen met van die foeilelijke balconnetjes.
Dus concludeer ik dat deze straat niet in Den Haag of Amsterdam is.

Zondag 18-5-2003 12:31:50



Pieter Valk (Amsterdam): Nee, volgens mij niet. de straat komt aan het eind uit op een brede straat en die vind je daar niet. Ik dacht nog eerder aan de Pijp. bij het Sarphatipark.
Donderdag 3-4-2003 16:39:53



Rob van Willigen (Amsterdam): Zou het (in Amsterdam-west) één van de zijstraatjes van de Overtoom kunnen zijn.
Zoals bv de Reijer Anslostraat, Vondelkerkstraat of de Frederikstraat?
Die komen allemaal uit op het Vondelpark.
Dan zou het park op de achtergrond, het Vondelpark zijn.

Donderdag 12-12-2002 22:13:53



G Borsboom (Maassluis): Een wilde gok: een van de straten in de Archipelbuurt die uitzien op de muur van de Joodse begraafplaats aan de Scheveningseweg?
Zaterdag 23-11-2002 20:25:48



Wim de Koning Gans (): Ik heb ook even gedacht aan de straten die op het Haagse Bos uitkomen. Maar de situatie met een paar huizen met erkers vlakbij de hoek komt alleen voor in de Gerard Reijnststraat en de Van Linschotenstraat. Die zijn het echter niet. De straatlantaarn doet absoluut niet Haags aan en in de bomen op de achtergrond kan ik toch moeilijk het Haagse Bos zien voordat de Duitsers er huishielden.
Donderdag 14-11-2002 18:18:23



Persoon (Den Haag): Dit lijkt heel veel op het oude Bezuidenhout, Daendelstraat of zo.
Alleen telefoonmast kan ik niet plaatsen

Donderdag 14-11-2002 12:07:25



Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.